Софтуни и първите студенти от чужбина


Софтуерен университетСофтуерният университет привлича и абитуриенти, колебаещи се, дали да следват в чужбина, или у дома в България. Интересното е, че и студенти, които вече са зад граница, намират начини да се възползват от обученията в Softuni.

Самият аз днес открих два софтуерни семинара през август, които ще посетя през свободните дни у дома (следвам в Берлин):

Комбинацията от талантливи професионалисти, практическо насочено и интересно съдържание, директни връзки с бизнеса и силен педагогически подход правят Софтуерния университет по-качествен избор от повечето възможни избори на запад. От собствен опит мога да кажа, че ИТ лекциите на един от реномираните немски университети, Humboldt в Берлин, са прекалено теоретични; преподавателите често нямат основни педагогически познания (изключение правят някои от младите доценти). Студентите, които напр. се отличават със способностите си да програмират, не са придобили знанията си в университета.

Софтуерният университет изглежда има уникалния шанс да се установи в Европа като иновативна институция за обучаване на програмисти. Благодарение на

може да видим Софтуни по страниците на европейските стартъп-списания или дори в някоя класация за университети по-скоро от очакваното.

Александър Найденов

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>