Финансиране на бизнеси и проекти

Финансиране на бизнеси и проекти

Финансиране на бизнес в БългарияНапук на клишетата в България има

много възможности за финансиране

на стартиращи бизнеси, социални предприемачи или, генерално, социални проекти.

Започвайки с класическите източници на финанси като банкови кредити или заеми от семейство и приятели и продължавайки с инвестиционните фондове LaunchHub, Eleven и (за по-напредналите) Teres Capital, бързо ще се уверите, че възможностите са много. Важно е качеството на идеята; ако не сте сигурни в продукта си, първо потърсете бизнес ментор (немалко хора ще ви помогнат с конкретни съвети, на което и startup-събитие да идете (проверте СОХО и Бетахаус)).
Европейският съюз също е щедър (дори към не толкова ефективните и иновативните) с програмата си Европа 2020, в която ще намерят финансиране много фирми, профилирани в темите:

  • иновации,
  • младежки проекти и младежка безработица,
  • цифрови технологии,
  • ефективно използване на ресурси,
  • бизнес климат.

Ако не ви се кандидатсва към местни представители на институциите, може директно да се насочите към Брюксел за програмата Хоризонти 2020.

Ако се занимавате със социални и социално-предприемачески проекти, се насочете към фондации като Америка за България, Работилница за граждански инициативи или дори някоя от програмите за „европейска столица на културата“.

/Последвайте Времигрант във фейсбук за още полезни статии за (социално) предприемачество, бизнес в България и за живота на българските времигранти./

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.