BG Careers Forum UK

BG Careers Forum UK

Една от страхотните инициативи, които Времигрант подкрепя и които са показателни за динамиката на българското общество в момента, е BG Careers Fair UK.

Кариерният форум за български студенти във Великобритания, организиран съвместно от Обединени идеи за България, Тук-Там и Българското общество в LSE, контрира част от критиките към българския бизнес, че не обръща внимание на качествени български кадри отвъд границите ни.

На 8ми март в Лондон, на 9ти в Единбург

17 фирми и неправителствени организации, работещи в България,

ще се опитат да намерят таланти, които да запълнят празнините в редиците им. Глобалните ИТ-корпорации HP и VMWare със сигурност се интересуват от доказалите се в университета в Единбург програмисти (университет се гордее с първото си място за специалността компютърни науки за цялото Обединено кралство). Българската софтуерна компания МусалаСофт при всички положения ще е много сериозна конкуренция за младите таланти, особено имайки предвид иновативността й, чудесните условия за работа и социалната й отговорност (подкрепа за десетки проекти в сферата на образованието).

Сред останалите фирми са Виваком, Деспарк, First Online Solutions, Vision for Education… Заедно в час на свой ред ще търсят вдъхновяващи млади българи, които да станат част от следващата вълна учители, желаещи да станат част от истинската bottom-up реформа в образованието.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.